Windows işletim sistemine sahip 40 adet bilgisayardan oluşan laboratuvarda, Programlama Dilleri, Veri Yapıları, Veri Tabanı Sistemleri, Algoritma Tasarımı, Bilgisayar Ağları, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Yazılım Mühendisliği, Veri Madenciliği, Yapay Zeka, Web Programlama gibi temel bölüm derslerinin teorik ve uygulama bilgileri verilmektedir. Laboratuvardaki bilgisayarlarda programlama, veri tabanı tasarımı, matematiksel hesaplama ve modelleme, grafik tasarımı, elektronik devre simülasyonu gibi konularda kullanılan programlar kuruludur.
Temel bilgisayar laboratuvarı ile öğrencilerin kapsamlı ve genel amaçlı bölüm projeleri yaparak iş hayatları için deneyim kazanmaları hedeflenmiştir. Ek olarak öğrenciler, yüksek hızda internete sahip olan modern yapıdaki bu laboratuvarı ders dışında da kullanabilmektedir ve bölümümüz tarafından öğrencilerin bireysel çalışmalarına destek verilmektedir.
Bu laboratuvar ile öğrencilere, bilgisayar mimarisinin temelleri, analog elektronik devreleri oluşturan Diyot, Transistor, İşlemsel Yükselteç ve Sürücüler gibi elektronik devre elemanlarının çalışma ilkelerinin öğretilmesi hedeflenmiştir.
Doğrultucular, Gerilim Düzenleyiciler, Aktif Türev ve İntegral Alıcılar, Karşılaştırıcı ve PWM Devreleri, Schmitt Trigger, Kare Dalga osilatörleri başta olmak üzere pek çok elektronik devre uygulamaları bu laboratuvarda yapılmaktadır. Bu laboratuvar, Elektrik-Elektronik eğitim seti ve alt modülleri olmak üzere osiloskop, fonksiyon jeneratörü ve güç kaynağı gibi cihazlarla donatılmıştır.
Sayısal Tasarım Laboratuvarı temelde Lojik Devre uygulamalarının yapıldığı laboratuvardır. Lojik Kapı Uygulamaları, Kodlayıcı/Kod Çözücü Devreler, Toplama/Çıkarma Devreleri, DAC Devreleri, Bellek (PROM, EEPROM) Uygulamaları gibi Kombinasyonel Lojik ve Flip-Floplar, Sayıcılar, Saat Modlu Devreler, Seviye Modlu Devreler gibi geçmişini hatırlayabilen Ardışık Lojik bu laboratuvarda verilmektedir
Sayısal Tasarım Laboratuvarı, Sayısal Devreler eğitim seti, osiloskop, fonksiyon jeneratörü, güç kaynağı gibi cihazlarla donatılmıştır. Ek olarak Mikroişlemci Laboratuvarı, 86/88 Mikroişlemci eğitim seti, Mikrodenetleyici eğitim seti ve FPGA eğitim seti gibi cihazlarla donatılmıştır.